piątek, 26 lipca 2013

Masa z pianek marshmallows

Masa z pianek marshmallows 


Masa z pianek marshmallows:
450 g pianek
ok 1 gk cukru pudru
3 łyżki wody
barwniki

Pianki topimy w kąpieli wodnej, kiedy trochę się rozpuszczą dodajemy wodę, a następnie cały czas mieszając stopniowo cukier puder. Kiedy masa będzie już dosyć gęsta zdejmujemy z ognia i dodajemy resztę cukru pudru do chwili aż masa nie będzie się kleił do rąk i będzie elastyczna.

Masę dzielimy na części i dodajemy barwniki w zależności od tego jaki wzór chcemy mieć na torcie.
Na posypanej cukrem pudrem stolnicy wałkujemy masę i obkładamy nią tort.
Poszczególne części można połączyć klejem jadalnym bądź tak jak u mnie lukrem wykonanym z cukru pudru i wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz