niedziela, 30 sierpnia 2015

Gruszki w czekoladzie


Szybkie, proste i smaczne ciasto to chyba najlepszy opis. Przygotowanie zajęło mi jakieś 20 minut, a smak fantastyczny! Zresztą sami spróbujcie :)
Przepis pochodzi z tej strony.

Składniki:
120 g miękkiego masła
3 jajka
8 łyżek cukru
10 łyżek mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół tabliczki gorzkiej czekolady
3-4 gruszki

Masło z cukrem ucieramy na gładka masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz jajka. Ucieramy do połączenia się składników, na koniec dodajmy posiekaną czekoladę.
Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy ( będzie dość gęste), a na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki kawałki gruszek.

Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy ok 40 minut ( do tzw. suchego patyczka).

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz